בגדתי בחבר שלי לפני הנישואין

שאלה:

שלום, בגדתי בחבר שלי עם מישהו אחר. (כלומר, אני כבר לא בתולה.)
אם אנחנו נשארים ביחד ובעתיד נרצה להתחתן, יש עם זה בעיה? או שצריך לעשות משהו כדי שנוכל להתחתן?

תשובה:

שלום רב

המשמעות של בגידה היא רק לאחר הנישואין. שאז הבעל מקדש את אשתו, והיא מתקדשת לו. כלומר, מתייחדת אליו ורק אליו, ובכך היא נאסרה לכולם. לכן אין לבגידה זו כל משמעות הלכתית. אולם צריכים לדעת שאין כל היתר לקיים יחסי אישות שלא במסגרת נישואין, לא עם החבר ולא עם אחרים.