שומר שיש בו עלים ולא נסדק

שאלה:

שומר, שיש בתוכו כמו עלים ירוקים שנראים כעלי ירק. הירק שומר שמוכרים
האם צריכים בדיקה?

ובדיעבד אם הכניסו לתבשיל את כל השומר לאחר שחתכו אותו לקוביות בינוניות, האם מותר באכילה?
אשמח לתשובה עוד היום בבקשה. עדיף בשעה הקרובה.
תודה רבה.

תשובה:

לכתחילה אין להשתמש עד שמסירים ממנו עלים אלו ורוחצים היטב. בדיעבד מותר לאכול את התבשיל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הכוונה בכותרת- ולא נסדק?

    מדובר בשומר, התפרחת פתוחה ויוצאת מתוך הירק כלפי חוץ, ויש באמצע חתך כזה שיוצא ממנו התפרחת. מדובר בירק שומר רגיל מה שמוכרים בחנויות.