עושים הבדלה בליל יום טוב שני?

שאלה:

בסד
שלום הרב
1) האם בליל הסדר עומדים בקידוש ולאחר מכן יושבים ושותים ההסבה?
2) יום טוב שני של גלויות- מה עושים במוצאי שבת? האם מקדשים כרגיל שזה נקרא קידוש שלא חל בשבת? אין עניין של הבדלה נכון?

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני ספרד ועוד קהילות שעומדים בקידוש בכל ליל שבת ויום טוב, גם בליל הסדר עושים כך, ולאחר מכן יושבים ושותים בהסיבה.

את שאלתך השניה לא הבנתי, משהו השתבש לך כנראה בכתיבה, עכ"פ אני עונה בעיור: בליל יום טוב שני שהוא גם ליל שבת לא עושים הבדלה  ליום הראשון, משום שההבדלה במוצאי שבת שהיא גם מוצאי יום טוב שני עולה גם ליום הראשון, טעם נוסף כתבו אחרונים, שחכמים עקרו מצות הבדלה זו כדי להשוות את היום טוב השני לראשון, ראה בכל זה בקובץ שיעורים פרק א דביצה. במוצאי שבת עושים הבדלה רגילה של כל מוצאי שבת, רק בלי הפסוקים שלפניה, כמו בכל חול המועד.