מתי אי אפשר להתיר נדר?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שנדרי מצווה אי אפשר להתיר אפשר לשאול מה זה נדר מצווה ודוגמא לזה

תשובה:

נדרי מצוה ניתן להתיר בשעת הדחק, כמו אדם שנדר לעזור לחולים או לתת פרוכת לבית הכנסת וכו'. נדר להמנע מאיסור זה כבר בעיה של ממש, נדר כזה להרבה דעות כלל לא ניתן להתיר, וגם לאלו שהורו להתירו, זה רק כדי להרויח את השיטות שכן ניתן להתיר נדר זה, אבל זה לא יאפשר לחשוב שכביכול הנדר בטל, ראה בענין זה כאן.