לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שילוח הקן

שאלה:

שלום וברכה, יש לנו קן ציפור בחצר של הבית של ההורים, אמי אמרה שמבחינתה השטח הפקר האם צריך לומר שאינה מעוניינת לזכות בביצים? מה פירוש האמירה הזו והאם יוכלו מספר אנשים לקיים את המצוה כאשר אחד משלח ומספר אנשים מרימים את הקן ומחזירים למקום כל אחד בתורו?

תשובה:

שלום וברכה

עדיף להפקיר ממש את מקום הקן בחצר, כדי שלא יהיה מזומן אבל גם לא הפקירו אפשר לקיים את המצוה. ניתן לשח כמה פעמים רק אם לא זוכים בביצים, אבל אם זוכים בביצים ומרימים אותן, שוב לא ניתן לקיים את המצוה. וכיון שהמנהג לזכות בביצים עדיף שרק אדם אחד יעשה זאת.

אגב הזמן הראוי למצוה הוא בערב כי אז האם על הביצים, ביום האב יושב שם.