סדר וניקיון רגע לפני מוצ"ש

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם יש איסור בסיטואציות הבאות:
1. פינוי השולחנות, לאחר סעודה שלישית, באולם במקלט בית הכנסת, ע"י הרמת המפות ניילון החד פעמיות, עם כל השאריות שעליהן, ולזרוק לשקית אשפה?
2. לעלות עם שקית האשפה, לקומת הבית כנסת, ולהשליך לפח אשפה שברחוב ?
3. אם אין איסור, אלא רק לא כדאי, אז מה עדיף: לתת למבוגרים להרים את השקיות, או לקחת בעצמי?

הערות:
1. החשש הוא מטעם הכנה משבת לחול, ומוקצה.
2. האנשים גם ככה עולים לבית הכנסת. אז יש טענה שזו טרחה מועטה.
3. מדובר בסעודה עם 20 אנשים בערך, שמתנדב אותה יהודי יחיד. וכך רגילים כבר הרבה זמן.
4. הסעודה מסתיימת רבע שעה לפני היציאת שבת, ואז עולים לשיעור קצר לפני ערבית.
5. האולם נשאר ריק עד ליום ראשון.
6. באולם משמש גם כבית כנסת בפני עצמו, ערבית ושחרית של שבת, ויש בו ארון עם ספרי תורה.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שיש בזה איסור הכנה, ויש לעשות זאת מיד לאחר תפילת ערבית. כדי שהעול לא יפול על אותו מתנדב יחיד, הייתי מציע לעשות לו תורניות, או לפחות להכריז מיד לאחר ערבית שמחפשים מתנדבים ל5 דק' עבודה למען כבוד בית הכנסת, לפנות את העולם מהזבל.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    שואלין ומקשין – לכאורה, לא ראוי להשאיר את אולמא דלתתא, שכאמור, משמש גם כבית כנסת, מטונף. זה מזעזע.
    לכן, האם בדעבד יהיה מותר? ואנשים חשים שזו מצוה וכבודם וכבוד השבת – שזה חלק מהסעודת מצוה.

  2. נראה לי מוגזם גם בלשון הקודש, לא רק בארמית… אין כל בעיה להשאיר את הצלחות והמפות שלפני רגע ישבו לידם ושרו שירים והכל היה טוב, עוד רבע שעה של תפילת ערבית… יותר נראה שאין חשק לאנשים להשאר אחרי התפילה…