מתי לספר לאחות גדולה בטיפולים על הריון

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אחותי הגדולה נשואה כבר 5 שנים ולצערנו הרב היא ובעלה עוד לא הצליחו להכנס להריון, אני אחותה הקטנה וברוך השם בחודש רביעי להריון. כל המשפחה (שלי ושל בעלי) מדרגה ראשונה כבר יודעים על ההריון חוץ ממנה.
אני מתלבטת מתי לספר לה, אני בטוחה שהיא שתמח אך אני חוששת שזה גם יצער או ילחיץ אותה. ההורים שלי חושבים שאולי כדאי לחכות עם זה אך אני מרגישה לא בסדר עם זה שכולם יודעים חוץ ממנה.
אשמח לשמוע את דעתך.

תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי, כיון שבקרוב ממש זה כבר יהיה ניכר עלייך, ואין לי ספק שהיא תשים לב והיא תדע היטב שלאחרים סיפרת, היא עלולה להעלב עמוקות, וזה לא מגיע לה וגם לא מוצדק ולא יפה, לכן כן הייתי מספר לה ואני בטוח שיש לה עין טובה והיא תשמח בשמחתך.