מדוע כיבוס אסור בחול המועד?

שאלה:

שלום לרב אם הגדרת מעשה הדיוט שכל אחד יודע לעשות למה אסור לכבס בחול המועד הרי כל אשה יודעת לכבס? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בקושיתך זו יישבו למעשה קושיא אחרת, הרמב"ם בליקוטים למועד קטן כידוע הביא שהסיבה שאסרו לכבס במועד היא כדי שלא יכנס לרגל מנוול וידחה מלאכתו למועד. ולכאורה קשה, שהרי בלאו הכי הדבר אסור בגלל שהיא מלאכה? ויש שתירצו שכיון שהיא מלאכת הדיוט הוצרך הרמב"ן לטעם נוסף, להסביר מדוע זה לא הותר כשאר מלאכת הדיוט – לצורך המועד. ראה חול המועד כהלכתו עמ' קח.