אכילת קטניות לחולה בפסח

שאלה:

בס"ד י ניסן התשע"ח
השלום והברכה לכבוד הרב הי'ו
אחותי מתקשה לאכול מזה כחצי שנה כתוצאה מבליעת כדור אשר גרמה לה למחנק מתמשך, עד עתה. האוכל היחידי אשר נכנס לגופה הוא "אנשור"
משקה חלבי המורכב מנוזלים בלבד הניתן למי אשר אינו בר יכולת לאכול מסיבות בריאותיות ברמינן. אנו אשכנזים ואינינו אוכלים קטניות בפסח הקרב ובא עלינו לטובה. מה עליה לעשות?! האם מותר לה לשתות אנשור שזו תזונתה 90% מהזמן? לפעמים היא מצליחה לאכול מעט דייסה או תפו"א ממש ממש רך… תודה ובהצלחה(אציין שהיא ממש חלשה וירדה 12 ק'ג) טובי הרופאים בדקוה וקבעו שהכל תקין ב"ה וזה כתוצאה ממשהו אחר

תשובה:

שלום וברכה,

אם האנשור הזה הוא קטניות ברור שמותר לה לאכול! זה ממש גובל אצלה בפיקוח נפש, ולא משנה אם המצב שלה הוא נפשי או פיזי. עליה להתחזק ולאכול כל מה שהיא נצרכת.

רפואה שלמה ובשורות טובות.