תביעת שוכר על איחור בבנייה בדירה המושכרת

שאלה:

שלום וברכה,
אני שוכר דירה. לבעל הדירה יש זכות לבנות על הגג והוא מעוניין לבנות שתי דירות, כאשר ההגעה לדירה תתבצע מהדירה בה אני גר.
בעל הדירה גר בצרפת והוא מבצע את העבודות באמצעות קבלן, שאיתו אני מתקשר בנושא הבניה.
בשלב מסויים, היה צורך לשבור את התקרה במטבח בדירה "שלי" בכדי לבנות את המדרגות. בעל הדירה הציע לי לעזוב לתקופת הבניה, אבל אני החלטתי להישאר בתנאים מסויימים. סיכמתי עם הקבלן, באישור בעל הדירה, שאני אקבל על תקופת הבניה, פיצוי של חודש שכירות. הקבלן אמר שהבנייה תיארך לכל היותר חודש וחצי כולל הרכבת מטבח חדש, במקום המטבח שייהרס. בגלל תקופת הבנייה הארוכה, דרשתי שהקבלן ידאג למכונת כביסה ותנור אפייה שיפעלו לאורך כל תקופת הבניה והקבלן הסכים ואמר שידאג לתשתית מתאימה מבלי שיינזקו מהבנייה. לאור כך, הסכמתי שהבנייה התחילה.
במהלך הבנייה, הקבלן דאג שיהיה קיר גבס שיפריד בין החלק בו המשכתי להתגורר, לבין איזור ההרס.
עברו חודש וחצי והקיר גבס לא הוסר, למותר לציין, שגם המטבח טרם הוקם. בשורה התחתונה, עברו למעלה מ-3 חודשים וקיר הגבס הוסר רק השבוע ובמטבח העתידי, אין שיש וכיור.
האם אני יכול לתבוע את הקבלן ("וְלֹא תוֹנוּ אִישׁ אֶת עֲמִיתוֹ…") מבלי קשר לטענות שיש לי מול בעל הדירה, שהמשכתי לשלם שכירות וארנונה גם בתקופת הבניה?
מאחר ונראה שהקבלן חרדי, כמו בעל הדירה, אני מעוניין להתדיין בבית דין תורני.

תשובה:

שלום וברכה,

ברור שאם יש לך תביעה ממונית על הקבלן זכותך לתובעו לבית דין. אמנם על פני הדברים נראה שהתביעות נסובות נגד המשכיר, הוא משועבד אליך. ואילו הקבלן אינו משועבד לך. יש אפשרות שתתבע את שניהם ביחד.

בהצלחה ופסח כשר ושמח.