מרור מגידולי מים

שאלה:

שלום,
אני נוהג לאכול גידול מבוקר שגדל במים. כך למשל אני אוכל חסה ומברך שהכל.
האם בפסח במצוות המרור ניתן לברך שהכל? אשמח לתשובה ומקור.

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה מענינת ואין לי מקור ברור, אולם במגן אברהם בסי' תעג ס"ק טו מבואר שלמעשה אין לצאת ידי חובה אלא בחמשת המינים שנאמרו בגמרא ומה שיש לנו מסורת מהם ולא משאר מיני ירקות מרים, ולכן מי שאין לו ממינים אלו לא יברך על אכילת מרור. ולכן נראה, שכיון שכה הקפידו על המסורת בענין זה, יש לחשוש שגידולי מים זה כבר מין אחר ולא יוצאים בו ידי חובה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בחזון עובדיה פסח ערך מרור דף צו מתיחס לזה ואומר שאף שלענין ברכה שהכול מ"
    מ יוצאים בזה ידי חובה ומברכים על זה כיון שאין בזה שום שינוי בטעם לגריעותא וכן ציין לשות חשב האפוד ח"ג סוף סי ט שהתיר משום שכול שהוא מין הזרעים אע"פ שאין מברכים עליו אדמה כל שלא בטל הטעם שרי ע"כ