פליטת זרע ללא מעשה או מחשבה אסורה

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
אני עומד בניסיון מאוד קשה ובו אני חוזר בתשובה מספר שנים, ואשתי איננה מעוניינת בדת לצערי.
התחלתי תהליך תשובה לאחר שנישאנו והיא כועסת עלי עד היום על כך שהתחתנה עם "חילוני" והיום מוצאת עצמה נשואה ל"דתי קיצוני" להגדרתה.
לאחרונה אני מסתייע ביעוץ תורני מרב ידוע בתחום שלום בית ופערים בין בני זוג, ישנה התקדמות (מינורית מאוד לצערי).
עקב העובדה שיש לנו שני ילדים קטנים, אני מקריב עצמי עבורם ועושה ככל שביכולתי (אני מקווה) כדי שלא לפרק את הבית.
כשהתחלתי את תהליך התשובה לפני מספר שנים (עדיין לא היו ילדים) הצבתי לאשתי עובדה שאם היא לא תטבול במקווה לא אוכל להישאר איתה, אבל אם תסכים לכך, לא אדרוש ממנה דבר ובלבד שתניח לי לשמור שבת וכשרות.
מאז התחזקתי עוד והיו ביננו מריבות רבות, מאז לידת בני הקטן (לפני כשנה וארבעה חודשים) אשתי מסרבת ללכת למקווה, ולכן לא היו יחסי אישות כלל מאז.
לאחרונה, למרות כל ההשתדלות שלי בשמירת העיניים וכו', יש לי מקרים של ראיית קרי בבוקר כשאני מתעורר ומפריע לי, רציתי לשאול אם יש לחשוש מאיסור שז"ל.
הדבר המטריד יותר, שיש אצלי תופעה שבה יוצא זרע ממש בזמן שאני ער, ללא שום מחשבה או מעשה או התגרות כלל, סתם כך באמצע היום (ללא קישוי וללא שום עשייה שלי שהביאה לכך)
קראתי מעט וכנראה שמדובר על מקרה שבו בלוטת הערמונית מוציאה את הנוזל האגור בה זמן רב מאוד (עקב אי קיום יחסים ואי פורקן מתמשך מאוד) והנוזל הזה מכיל זרע ממש ממש כמוח נוזל הזרע שנפלט בעת יחסי אישות.
מה לגבי איסור שז"ל במקרה הזה?

תשובה:

שלום רב,

אני ממש נפעם מתעצומות הנפש שלך. הקושי בחיים כאלה הוא אכן גדול מאד, ואני מניח שאתה עושה הכל כדי לשמר את המשפחה כולל ויתורים מפליגים חרף הקשיים הרבים. לעצם השאלה מאחר שזה לא נעשה תוך כדי מחשבה קושי או רצון כשלהו לעשות זאת, אין בכך איסור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני ממש בהלם ממה שנכתב כאן
    ואומר ברצינות מלאה בלי שום צחוק כלל
    שאשמח לדעמת מה שם השואל כי אני רוצה ממנו ברכה ואני מאוד רציני
    אשמח אם תמלאו בקשתי