פאה שניזוקה על ידי פאנית

שאלה:

קניתי לפני כשנה פאה מתולתלת חדשה יקרה ב8000 ש"ח. לפני חודשיים נתתי אותה לסירוק לפאנית ואחרי שהתפוגג התילתול שהיא עשתה הפאה היתה נראית הרוסה, כולם שאלו אותי מה קרה לפאה שלך. הלכתי לפאנית הקבועה שלי והיא עשתה חפיפה שאחריה אמרה לי שהפאה שלי הרוסה ללא תקנה או משימוש בחומר כימי חריף בצורה לא נכונה או כתוצאה מהשארת מכשיר הבייבי ליס מידי הרבה זמן על השיער באופן ששרף את השיער. כעת פאה חדשה כזאת עולה כ9500 ש"ח והפאה הזאת ההרוסה שוה לי אולי אלף שקל אולי גם זה לא. האם ניתן לחייב את הפאנית.

תשובה:

שלום וברכה,

קשה לי להאמין שהריסת סלסול מוריד את כל שווי הפאה, נכון שיש ירידת ערך אבל אינו גדול כמתואר. על כן צריך לשאול מאבחנת אחרת שתראה כמה ירד הערך.

לגופו של עניין פאנית שהרסה פאה כליל מסירוק לא נכון נחשבת מזיק בידיים וצריכה לשלם את שווי הפאה – מחיר של פאה שנלבשה כבר במשך שנה. דהיינו אם נקנה ב8000ש"ח ולבשה שנה, הערך יורד בכאלפיים ש"ח. ואם נהרס לגמרי משלמם 6,000 ש"ח. [המחירים לדוגמא בעלמא, ויש לשאול פאנית].

לא מתחשבים כמה עולה פאה חדשה היום, כיון שלא הרסה פאה חדשה.

בהצלחה ופסח כשר ושמח.