נזק לסלסול של פאה האם נחשב נזק שאינו ניכר

שאלה:

רב אחד אמר לי שאולי זה נקרא נזק שאינו ניכר כי היא הרסה רק את התילתול ולא חיסרה כלום בעצם השיער, והראיה שגם כששאלתי פאנית מומחית אם הנזק ניתן לתיקון היא אמרה לי שרק אחרי חפיפה היא תדע זאת אומרת שזה לא משהו שרואים מיד על המקום

תשובה:

שלום וברכה,

נזק זה נחשב נזק ניכר – רואים שהסלסול אינו. ניזק שאינוו ניכר הוא נזק דיני על החפץ, דהיינו שטימא פירות, או ניסך יין, או עירב פרשיות של תפילן ואין הפרשיות כסידרן. אבל סלסול של פאה שרואים שאיננו נחשב ניכר. אך לא תמיד יודעים אם הסלסול נהרס לגמרי או לא, ופאנית יכולה להבחין בכך.

בהצלחה פסח כשר ושמח.