מריחת משחה בשבת בשעת הדחק גדול בתוך הפה

שאלה:

שלום וברכה,
ביתי בת השבע חולה במחלת הפה באופן קשה. קיבלנו מהרופאה הוראה למרוח שלוש פעמים ביום משחה עם סטרואידים בחלל הפה. כיצד אני עושה את זה בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה אפשרי תניחו את המשחה על הפצעים בלי למרוח, אם זה לא אפשרי, תנו לילדה למרוח את השמחה, והמיקל בשעת הדחק כזו למרוח בעצמו שע לו על מה לסמוך, ראה כאן. בכל מקרה יש למרוח היום ממש סמוך לשבת, ובמוצאי שבת מיד ואחרי זה שוב מאוחר בלילה, כך שבשבת עצמה תמרחו רק פעם אחת בבוקר וזה יספיק.

רפואה שלמה!