שאלות שונות בעניני פסח

שאלה:

בס"ד
שלום רב
כמה שאלות בנושא פסח הבעל"ט.
1. האם מצות חב"ד הנמכרות בבתי חב"ד בהשגחת הרב מאיר אשכנזי של כפר חב"ד (שלישיית מצות שמורות עגולות עבודת יד ) מהודרות לאכילה בליל הסדר ובכל 7 ימי החג בדיוק כמו מצות בד"ץ העדה החרדית ?
2. ליל שביעי של פסח , חלה השנה ביום חמישי. כיצד שמים נרות בפמוטים , ומזיזים אותם ביום שישי לפני כניסת שבת ?
3. נאמר לי שכזית מצה זה חצי מצה עגולה. מה שאומר, שבכל שבסעודת שבת קודש , בשביעי של פסח , יש לאכול בכל ארוחה לפחות חצי מצה כדי לצאת ידיי חובה ולברך המוציא וברכת המזון ?
ובכל יום חול המועד צריך גם כן לאכול חצי מצה כדי לקיים סעודה ?
4. בשביעי של פסח , ניתן לקחת 2 מצות בכל סעודה, ולאכול חצי מצה ולהשאיר אחת שלמה , שישאר לשבת אחרי שביעי של פסח ?
5. הביצה בקערת הסדר חייבת להיות בקיפתה או אפשר לקלף לפני כניסת השבת קודש והחג ?
6. נודע לי שיש מסננת מיוחדת לברז ששמים במיוחד לשבוע הפסח כדי למנוע כניסת חמץ עם זרימת המים . האם זו חובה ?
7. האם יש התר להקליד בסמראטפון אותיות על מנת לכתוב הודעה, לגלוש באינטרנט בימי חול המועד ?
8. האם מותר לעסוק במכירות דרך המחשב על מנת להתפרנס בימי חול המועד , במקרה ויש סיכוי רב יותר למכור דווקא בימים אלו ?
9. האם חל איסור מוחלט לכבס במהלך חול המועד, אפילו מטלית רצפה, בגדים תחתונים , ובגדים לכבוד שבת קודש?
10. קמחא דפסחא זו מצוה /מנהג/חובה גמורה ? ומה הסכום שצריך לתת ולמי נותנים ? חוץ מהעברה דרך האינטרנט.

תודה רבה. פסח כשר ושמח

תשובה:

שלום וברכה

  1. את יכולה לרכוש את המצות של הרב אשכנזי.
  2. ניתן לתקוע נרות בפמוטים לפני שבת לצורך ההדלקה, אבל אסור לחמם אותן למטה כדי להדביקן, לכן אם הם לא עומדים לבד, תדליקי בערב שבת בנריות קטנות ולא בפמוטים.
  3. חצי מצה זה השיעור הגדול – שיעור חזון איש, וזה יש לאכול בליל הסדר במצות אכילת מצה שהיא מהתורה, בשאר סעודות החג ניתן להסתפק בשליש מצת יד או שני שליש מצת מכונה. בחול המועד אין חיוב לאכול מצה אבל ראוי להדר בכך.
  4. אין בעיה.
  5. אם מקלפים אוכלים אותה בלילה, ביצה קלופה שעבר עליה לילה אינה נאכלת.
  6. אין צורך במסננת המים כבר מסוננים וגם אם היה בהם חמץ הוא בטל לפני פסח. זה הידור שיש מהדרים בו. אני לא מהדר בכך.
  7. המיקל יש לו על מה לסמוך, ראי בזה הרבה תשובות כאן באתר.
  8. אסור.
  9. את הסמרטוט אפשר לשטוף, השאר אסור לכבס אלא אם כן יש לך רק בגד אחד. ראי כאן הרבה תשובות בענין.
  10. זה מנהג ישראל, וכל אחד נותן לפי יכולתו, ולא יותר.