פאנית שקלקלה את הפאה בסירוק

שאלה:

היתה לי פאה מתולתלת שקניתי לפני שנה ב8000 ש"ח והלכתי עם הפאה שלי לפאנית לסירוק ואחר זמן כשהתפוגג הסלסול שלה התברר שהיא הרסה לי את הפאה. כולם שאלו אותי מה קרה לפאה שלי. הלכתי לפאנית שלי והיא אמרה שאחרי החפיפה תדע, אחרי החפיפה היא אמרה לי שכיון שההיא השתמשה עם חומרים כימיים לא מתאימים או שהשהתה את הביביליס מדי הרבה זמן ולכן השער התקלקל. האם היא חייבת לשלם לי? וכמה?

תשובה:

שלום וברכה,

הפאנית שקלקלה את הפאה בשעת הסירוק עם חומרים שאינם מתאימים, חייבת על נזק הפאה, כדין אדם המזיק, ולכן חייבת גם כאשר לא ידעה שחומרים אלו מקלקלים את הפאה.

שומת הנזק: שמים כמה ירד ערך שווי הפאה. למשל אם אחרי לבישה של שנה יורד ערכה של הפאה ל6500 ש"ח והסירוק שקלקל הוריד בעוד 1000 ש"ח, ושוויה של הפאה עתה 5500ש"ח, הרי שצריכה הפאנית לשלם 1000 ש"ח. ואם הפאה יצאה מכלל שימוש לגמרי, ושום אדם לא ילך עם הפאה, צריכה הפאנית לשלם סך 6500 ש"ח.

אם הנזק ניתן לתיקון – שניתן להחזיר את סלסול השער כמו שהיה – חובת הפאנית לשלם את הוצאות התיקון בלבד.

ברור שחיוב התשלום דוקא שהפאנית מודה שהיא קלקלה את הפאה. אך אם הפאנית שמסרקת מכחישה וטוענת שלא היא עשתה את הנזק, הרי עליכם לגשת לב"ד או לרב שישמע את הצדדים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ שצד ס"ד. חזו"א ב"ק פ"ו אות ג