חציצה תפילין של ראש

שאלה:

בסד

שלום הרב!
יש תלמיד שיש לו מתחת תפילין של ראש מדבקת הכשר. האם זה מהווה חציצה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי זו חציצה יש להסיר את המדבקה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. למעשה הדבר נתון במחלוקת הפוסקים גדולה, ששורשה האם דין חציצה בתפילין דומה לחציצה בטבילה שנאמר עליו שמיעוט שאינו מקפיד אינו חוצץ, או שהוא דומה לבגדי כהונה שאפילו כל שהוא חוצץ כיון שצריך להיות על בשרו ממש. הברי יוסף בסי' כז ועוד רבים מהפוסקים מחמירים בזה, אולם בדיעבד ניתן לסמוך על התהלה לדוד שם ס"ק ג שתמה על הדמיון לבגדי כהונה, וגם במשנה ברורה שם סקט"ו נראה שזהירות בעלמא היא לחשוש גם לחציצה מועטת כל כך, אבל לא החמירו ממש לנגב את הראש מכל טיפת מים וכו', וראה בזה עוד במשנה הלכות ח"ה סי' ט וח"ח סי', וכן מבואר לכאורה בפתחי תשובה יו"ד סי' קצח ס"ק כג בשם הפני אריה שהקל בחציצה העשויה לנוי, וגם זה נכון רק לפי הכללים הרגילים של חציצה ולא לאלו המדמים לבגדי כהונה.

  2. תודה רבה!
    אל מי אמר שמדבקה יחשב בגדר ' מיעוט שאינו מקפיד עליו' הרי המדבקה של הכשרות יחסית גדולה שמכבה יותר מרבע החלק התחתון של התפילין של ראש..

  3. מיעוט כי זה רק רבע, וההקפדה היא רק מצד ההלכה, מצד עצם רצונו של הלובש אין לו בזה ענין… כמובן יש חולקים ולכתחילה יש להזהר מאוד כמבואר במשנה ברורה.