הסבה בכורך

שאלה:

שלום

הבנתי שלכתחילה צריך להסב בכורך ובדיעבד אם לא הסב לא צריך לחזור ולאכול בהסבה, השאלה היא למה? כי הרי ב-4 כוסות למשל כן מצריכים לחזור ולשתות בהסבה.

תודה

תשובה:

שלום רב,

בשו"ע סי' תעה כתב שמסיבים גם בכורך, אולם בטור הביא דעת רבינו יחיאל שהסתפק בכך. ובכף החיים (ס"ק לו) הביא בשם הרוקח שלא מסיבים בכורך. וכתב שם בפרי חדש שאם לא היסב אין צריך לחזור ולאכול משום שכבר יצא ע"י אכילתו בכזית הראשון. אגב הוא ציין שהרמב"ם לא הביא את עניין ההסיבה בכורך. וזה לא שייך לומר בארבע כוסות.