בישלתי בשר ספק טרף – הכלים

שאלה:

שלום
השתמשתי בבשר בכשרות בד"ץ בית יוסף המיובא מצרפת. שמעתי שהרבנות גילתה בעיה של חלב.
ברצוני לדעת האם עלי להכשיר את הכלים?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אני מאמין שלא מדובר בבעיה כללית, אלא בבהמות מסוימות הסתנן גם כזה מן דבר, לכן אין צורך להכשיר את הכלים, וניתן להשתמש בהם לאחר 24 שעות שיהיו ללא שימוש מאז בישול הבשר.

באופן כללי בבשר כשרות מהודרת חיונית ביותר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה על התשובה. אני מבין שגם להכשיר מחומרא אני פטור.
    דבר נוסף – לא הבנתי מה שנאמר בתשובה שבבשר כשרות מהודרת חיונית ביותר – האם כוונתכם שאחפש כשרות אחרת יותר מהודרת? ואם כן – אפשר לפרט מה מומלץ? אני ספרדי שנוהג כמו השולחן ערוך.
    תודה!

  2. אינני רוצה ומוסמך ןלהמליץ, אני בביתי אוכל עדה חרדית הרב לאנדא בני ברק, שארית ישראל, קהילות, והרב רובין, רבים אוכלים גם הכשרו של הרב מחפוד, השאר אינני מכיר.