שיעור בל יראה ובל ימצא / חצי שיעור באיסור שאינו אכילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול: "בל יראה ובל ימצא"- על איזה כמות של חמץ חל האיסור. האם רק על כזית או גם על פחות? כמו פרורים.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

איסור בל יראה ובל ימצא הוא רק בכזית, אלא שבפוסקים ישנו דיון רחב האם לגבי איסור בל יראה קיים הדין של חצי שיעור אסור מהתורה, או שדין זה נאמר רק לגבי איסורי אכילה בלבד. ספציפית לגבי פירורים יש ענין נוסף, שאף אם נאמר שחצי שיעור אסור מהתורה גם בבל יראה, כאשר הם נמצאים על הריצפה ומאוסים הם בטלים מאליהם "פירורים לא חשיבי ובטלי". הרחבה רבה בכל הנושא ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1