מאכל שמיעוטו חריף

שאלה:

שלום כבוד הרב,
צלחת פרווה, שאכלתי ממני טונה במזלג חלבי,
ומקביל תוך כדי אותה סעודה אכלתי מצלחת פרווה טחינה עם שום ופלפל שחור האם הצלחות הפכו לחלביות בגלל המזלג?
בצלחת אחת בטוח אכלתי עם מזלג חלבי ובשניה לא בטוחה אם אכלתי איתו אם כלי חד פעמי שהיה שמה, אך בכל מקרה זה היה במקביל אז הכנסתי את המזלג לפה ואז את הכלי השני ואז חזרה הנחתי על הצלחת והיה שמה שום ופלפל שחור.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה.

דבר חריף הוא דוקא בחיתוך או נעיצה, וכן דוקא כשהוא רוב המאכל ולא התבלין בלבד.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה,
    גם אכלתי על הצלחת משהו שיתכן והיו עליו חתיכות שום אפויות, כלומר היה ברוטב פרוסות שום ששמתי לפניי האפייה, ובטחינה גם שמתי חתיכות שום קטנות…
    אז נראה לך שזה בסדר והצלחת נשארה פרווה?