שבועה מול כיבוד הורים

שאלה:

נשבעתי לא לעזור יותר בנקיונות עד פסח. וכמה דקות אחרי כן אמא ביקשה ממני לעזור לה. האם אפשר לומר שהשבועה בטלה בגלל כיבוד הורים או לחלופין שהעזרה היא עבור עצמי?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שאין כל משמעות לשבועה זו כיון שאתה מחוייב לעזור לאמא ממצות כיבוד הורים, אולם כדאי לעשות התרת נדרים, כיון שלא כל משה בטוח שהוא נדרש דוקא ממך ונצרך תמיד דוקא עכשיו וכו'. והעיקר לזכור! אף אדם אינו עבד שלך! אתה גם חי בבית! אתה לא רק עוזר לאמא אלא אתה חלק מהמירקם המשפחתי. עשה לך רשימה של כל מה שאמא עשתה היום עבורך, בשקט בנחת ובקפדנות, ותקרא את זה בלילה לפני השינה… אני בטוח שתראה את הדברים קצת אחרת.