מצאתי בגד לפני זמן רב ולא הכרזתי, מה לעשות?

שאלה:

שלום.
לפני זמן רב (קרוב לשנה), מצאתי בגד שנראה שמישהו שכח בתחנת אוטובוס. אין מדובר בבגד חדש.
אני מצידי שכחתי לפרסם את דבר המציאה.
האם עלי להמשיך לשמור את הבגד?
לא ברור לי אם יש טעם בפרסום כעת.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבגד ללא סימן [שם או סמל תווית שהונחה ע"י הבעלים] אין צורך כלל בהכרזה. אם לבגד יש סימן יש חובה להכריז ולהשיב. היות ועבר הזמן ההכרזה, צריך השומר לשמור האבידה בידו עד שיבוא אליהו.

יש אפשרות לשום את שווי הבגד, ולכתוב בפנקס את שווי הבגד, ואז להשתמש בבגד לעצמך או לזורקו, וכשיוודע לו מיהם הבעלים יתן לו את דמי הבגד.

בהצלחה.