כתמים – מתי אשה בזמנינו נעשית טמאה מהתורה?

שאלה:

בהלכות נידה:
אשה שכל היום רואה כתמים בנייר טואלט ובאסלה ובבגד צמוד צבעוני, שלמיטב הבנתי לרוב הפוסקים נחשבת טהורה (לא מקבל טומאה וצבעוני), האם אין הדבר מוזר שאע"פ שהיא רואה כל היום או אפילו כמה ימים היא תהיה טהורה? כי ראייה ממש בהרגשה וכו' לכאורה לא מצוי,ואם המחזור לא חזק הוא לא יחדור מעבר לבגד הצמוד וא"כ ישאר בגדר כתם טהור? וגם אם תראה בקינוח שאחרי השירותים ג"כ הרבה מטהרים?

תשובה:

שלום וברכה

זו אכן השאלה הגדולה, בזמנינו מתי אשה נעשית אסורה מהתורה [כתם בנייר טואלט אנחנו נוהגים להחמיר בגודל גריס, ויש שאוסרים גם בפחות כאשר הקינוח נעשה מיד אחרי הטלת מי רגלים, אבל שוב זה מחלוקת, ולסוברים שצריך גריס האיסור מדרבנן, והשאלה מתי אשה נאסרת מהתורה]. מורי הוראה מובהקים בירושלים בדור הקודם נתנו כלל, שכתם בגודל שלוש אצבעות כבר אינו נחשב כתם אלא ראייה ממש והוא אוסר מהתורה ואין לו את הכללים של דבר שאינו מקבל טומאה וצבעוני. ולכן החכם עיניו בראשו לדעת מתי זה כבר ראייה ממש ולא כתם אקראי וזה בעצם העקרון המנחה.

ערב טוב.