הכשרת צ'יפסר לפסח

שאלה:

שלום לרבנים איך מכשירים ציפסר? 2 איך כלי שמטרתו לקצוץ ירקות לחתיכות דקות צריך הכשר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש לעשות לו הגעלה כמו כל סיר, על ידי נקיון מוחלט, המתנה ללא שימוש 24 שעות, ואז הגעלה בסיר מים רותחים מבעבע על האש שגם לא היה בשימוש 24 שעות. במידה ומדובר במכשיר חשמלי הייתי מציע לא להסתבך ולשים אותו בצד בפסח.

גם כלי כזה כיון שחותכים בו בצל שנחתך בסכין חמץ, יש לעשות לו הגעלה.