לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אישה שכבר נפרדה מבעלה וממתינה למועד לקבלת גט

שאלה:

האם ביאה עם קונדום חשיב ביאה לענין לאסור אשת איש? (אין לשאלה זו נפק"מ מעשית אלא שאלה הילכתית)
ומה לענין איסור אשת איש כגון שהאשה כבר בתהליכי גט וכבר אין נפק"מ לגבי הגרוש אלא לגבי האם עברו את האיסור החמור של אשת איש?

תודה וברכה

תשובה:

שלום רב,

1. דעת הפוסקים שגם ביאה באמצעות קונדום נחשב לביאה. כלומר, במקרה של ביאה כזו ע"י אדם אחר היא נאסרת לבעלה ולבועל. ראה אוצר הפוסקים סי' כ'.

2. עד שהאישה לא קיבלה את הגט היא נחשבת לאשת איש לכל דבר ועניין, לכן אם היא היתה עם מישהו אחר לפני הגט, היא עברה על האיסור החמור של אשת איש ונאסרת לבעל ולבועל. אמנם, יש מקרים קיצוניים שבאופן הזה האישה סבורה שהיא כבר גרושה ואינה חושבת שיש בזה איסור יתכן שיש מקום לדון את זה כשוגגת, אבל כאמור, אלו מקרים קיצוניים, בדרך כלל, גם כאשר האישה סבורה שאין זה כ"כ חמור כפי שאילו היתה עושה זאת תחת בעלה, עדיין היא יודעת שהיא אמורה לקבל גט וזה אסור, ולכן אינה נחשבת לשוגגת.