הפסד יום עבודה כדי להתפלל במנין

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם אדם התעורר מאוחר בבוקר לעבודה ואם הוא רוצה להתפלל במניין בשחרית צריך לחתום על חופש
ובאותו זמן יש אדם בעבודה שהוא מניח לו כל יום תפילין במשך תקופה קצרה של שבוע ואם לא ילך לא יניח מה עדיף שיעשה שילך בכל מקרה ויתפלל ביחיד או שיתפלל במניין ולא ידוע אם חבירו יניח

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב להפסיד סכום משמעותי כמו הפסד יום עבודה לצורך תפילה במנין. אלא שכמובן יש לעשות הכל כדי שזה לא יקרה.

מקורות:

ראה תפילה כהלכתה פ"ח סעי' י בשם הגרי"ש אלישיב.