ירקות ופירות סלטים ושימורים בחנות שעובדים גויים

שאלה:

לכבוד הרב !

רציתי לשאול האם יש חשש של בשר וחלב או חשש של טרפות
בירקות ופירות שנקנים במקום שעובדים שם גויים ומסדרים את הפירות והירקות או במקום שרובם חילונים ויש חשש שנוגעים בפירות או הירקות כדי לבחור.
האם יש הלכה לגבי זה או הנחיות מסוימות ?
ומה הדין לגבי שאר המוצרים כגון שימורים, בקבוקים, חטיפים,סלטים…?
אודה לרב אם יפרט..

תודה לרב.

תשובה:

שלום וברכה

אין חשש כזה, למעט דברים חריפים שחותכים במקום בסכין [לא מצוי כל כך היום]. כמובן חשוב שהכל יהיה תחת כשרות מהודרת, אחרת יש הרבה בעיות, של תרומות ומעשרות ערלה וכו' בפירות וירקות, והרבה חשש מאכלות אסורות בשאר המאכלים, אבל מה שגוי נוגע זה לא בעיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב !
    שאלתי בנוגע ללכלוך שיש על הידיים או לשאריות מזון על הידיים של מי שנוגע במצרכים
    האם יש חשש שמצריך ניקיון מיוחד של המצרכים לפני שאוכלים מהם ?
    ומה הדין אם אני יודע בבירור שנגע בשר לדוגמה בפירות וירקות (או אם עבר זמן רב מאז שנשפך על הירקות או הפירות בשר) ?
    תודה.