תשלום למתווך עבור מידע ערטילאי

שאלה:

מתווך ביקש להציע לי דירה יד שניה בפרוקיט בבניה. במקום לשמוע ממנו פרטים הלכתי למנהלי המכירות באתר ושאלתי אותם אם ידוע להם דירה יד שניה למכירה, ונתנו לי פרטים והתברר שזו הדירה שהמתווך התכוון כי יש רק דירה אחת יד שניה שעומדת למכירה בפרויקט הזה. האם אני חייב בתשלום דמי תיווך מלאים?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין אין תשלום על חצי מידע, [מידע לא ברור] כך שגם כדין 'מתחיל' אינו זכאי.

כמה מדייני המקום כתבו שכשר וטוב אם הלקוח ישלם שישית למתווך, כדין 'חצי מתחיל' כיון שבכל אופן נהנה מתחילת המידע של המתווך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    אסור לעשות כן לכתחילה. בספר הליכות ישראל סימן לג הביא בשם ספר פאת נגב שכתב שהנוהג כן נהג מנהג רמאות.
    תקנת ארבע ארצות הייתה על מקרים שכמה התערבו בשידוך, לכן חילקו את הפעולה לשלוש. אבל במקרה הנ"ל אין אפילו התחלה, ולא שייך כאן תקנת ארבע ארצות.
    המתווך עצמו גם צריך לדעת שתפקידו לתת מידע שלם, או לא לתת מידע כלל. לא לתת מידע שיוכלו לפרוץ ולעקוף אותו.
    בהצלחה.