פריכיות אורז לפסח לאשכנזים

שאלה:

בס"ד
הרב אליקים לבנון פירסם פסיקה שמותר לאשכנזים לאכול פריכיות אורז.
טעמי הפסיקה מופיעים באתר כושרות כאן:
https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=413768&lang=HEB
אם הטעמים לפסיקה נכונים, מדוע לא אמרו את זה עד היום? הרי פריכיות זה לא דבר חדש…
אבקש לדעת את דעת הרבנים בנושא בפט ובכלל?
בכבוד רב
ע.

תשובה:

שלום וברכה

דבריו שם מיוסדים בין השאר על פסיקתו הידועה של הראי"ה קוק זצ"ל לגבי שמן קטניות, אולם למעשה כל גדולי ירושלים בזמנו חלקו בזה על הראי"ה קוק זצ"ל, ועד ימינו נהגו כמדומני כל בני אשכנז לאסור שמן קטניות מכל הסוגים למרות שאינו תבשיל וכו' כפי שציין הרב לבנון בפסיקתו.

מקורות:

ראה בארוכה בזה באמונת עתיך (קובץ מס’ 70 עמ’ 65 ואילך) מאמרו של הרב עמיחי, ובשו”ת אבן פינה (ח”ב סי’ מב) וקובץ אוריתא (קובץ ו עמ’ רכג).