מכירת ספרי תורה פסולים לצורך קיום שיעורי תורה

שאלה:

אני גבאי בית כנסת יש לנו 2 ספרי תורה פסולים אנו רוצים למוכרםבכסף שיתקבל אנו רוצים להשתמש בו לשיעורי תורה שמתקימים מידי יום ובשבתות בבית הכנסתלתשלום למגידי השיעור

תשובה:

שלום רב

נראה שמעיקר הדין אכן מותר למכור ספר תורה פסול לצורך זה, אם אכן לא ניתן לגבות את הכסף מהציבור באופן אחר.

מקורות:

ראה חכמת אדם כלל קמה סעי’ ז שכל צרכי מקום הלימוד בכלל הספקת התלמידים, אלא שאין לשכוח את דברי המשנה ברורה שם בס”ק כד, שכתב שכל הדינים הללו נאמרו רק כשאי אפשר בשום אופן לגבות את הכסף מהציבור.