מה נחשב דבר האבד בחול המועד

שאלה:

אדם שיש לו חברת שיווק נדלן בחו"ל שמוכרת לגוים והמשווק יהודי, בחול המועד יש הרבה פניות של עכו"ם שמתעניינים לקנות ואם לא נתן מענה מיידי סיכוי גדול שיקנו ע"י חברה אחרת מהו לענין חול המועד
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

בענין דבר האבד בחול המועד יש חילו בין הפסד למניעת רווח. כלומר, אם אדם השקיע בקרן מסויימת, נניח קנה סחורה ואם לא ימכרנה היא תרקיב או לא תמכר, זה דבר האבד שמותר בחול המועד, אבל אם מדובר במניעת רווח שהיה יכול לעשות עיסקה ולא עשה, אין היתר בחול המועד. לכן לא ניתן להתיר דבר כזה, אא"כ סגירת המשרד תגרום לפגיעה בכל האמינות של החברה גם ביחס לימים שלאחר החג וכדומה, שאז זה נחשב דבר האבד, אבל אם הסיכון הוא רק שיפסיד עיסקאות שיכול היה לעשות בחג, על זה אמרו שאסור לעשות עסקים… כל חנות שאדם מנוע מלפתוח בחג תגרום בהכרח מניעת רווח שיכול היה לעשות בחג…

בהצלחה