טריוויה בליל הסדר

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם יש איזו בעייה הילכתית לערוך טריוויה בליל הסדר עם שאלות שלא רק קשורות לחג?אלא גם ידע כללי וכו?

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך היא בערך כמו לשאול האם מותר לזרוק מליון דולר לפח האשפה… ליל הסדר הוא הלילה המקודש בשנה, שסגולתו רבה להנחיל בו אמונה בלב כל יהודי על ידי סיפור יציאת מצרים, נעשה כל מה שנוכל כדי להגיע מוכנים ללילה הזה עם כל המדרשים המענינים, כל דברי חז"ל, נספר אותם, נציג אותם, נחייה את ענין יציאת מצרים ואת המשמעות של כל הניסים שהיו עם מתן תורה, ונתחזק באמונה בה' יתברך ובאהבתו! יש היום אגב ספרי קומיקס מדהימים כמו ספרו של חלמיש אלישמע ואפרים יוצאים מירושלים, שמבוסס על המדרשים. ליל הסדר מצריך הרבה השקעה!

בהצלחה לכולנו.