קשירה ציצית ע"י אישה

שאלה:

שלום וברכה!
האם מותר לאשה לקשור את הציציות מאחרי הקשר הכפול והחוליה הראשונה (7), שהם נעשו ע"י יהודי כשר?

נ.ב. במקרה נודעה לי שיש כמה שקושרים כך, בחנות מסויימת ואכ"מ

לכן שאלתי מתייחסת גם אלי באופן אישי וגם לכלל – האם מותר לשווק ציציות כאלו ???

יישר כח

תשובה:

שלום רב,

בשו"ע סי' יד סעי' א' כתב שאישה כשרה לעשיית ציצית. אולם הרמ"א שם הביא שנהגו להחמיר שלא לעשות ע"י אישה, אולם בדיעבד גם לדעת הרמ"א הציית כשרות. לכן אין בעיה לשווק ציציות אלו, אבל צריכים לדעת שלדעת הרמ"א זה לא לכתחילה.