עשיית מלאכה לפני מנחה / נסיעה לפני מנחה

שאלה:

שלום לרבנים האם אסור לנסוע כאשר הגיע זמן מנחה דהינו צריך להיתפלל לפני הנסיעה והאם משנה עם זה זמן מנחה קטנה או גדולה וחילוק בין ספרדים לאשכנזים? 2האם כל המלאכות אסורות לעשות לפני מנחה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' פט ס"ק יט כתב שאותם דינים הנוהגים בשחרית נוהגים גם המנחה, אולם בפוסקים כבר כתבו שהכל אמור על מלאכה שיש בה שיהוי, כמו נסיעה וכדומה, שהרי טעימה קלה התירו לפני מנחה, ראה בענין זה בשו"ת שבט הלוי ח"ח סי' יח ואור לציון חלק ב פרק ז אות ו. ומכל מקום מי שרגיל להתפלל תמיד בשעה קבועה או מעמיד שומר לתפילתו נהגו להקל בזה, שלא כמו בתפילת שחרית, ראה ערוך השלחן סי' רלב סעי' טו-טז, והכל לפי הענין.

יש הרבה חילוקים בענין זה בין מנחה קטנה לגדולה, קח פרויקט לעבור משנה ברורה סי' רלב כל החילוקים…

שבוע טוב.