קביעת מועד משפט בתשעת הימים

שאלה:

כבוד הרב!
ברצוני לשאול, אני הגשתי תביעה מול אחת מחברות הסלולר כאן בארץ, והמועד שבית המשפט קבע לי מלכתחילה היה בי"ז בתמוז, בקשתי לדחותו מפני הצום, אז הם קבעו לי אותו בתשעת הימים, יומיים לפני תשעה באב. האם עלי לבקש לדחותו שוב? מפני מה שאמרו חז"ל שלא לקבוע מועדי משפט בחודש אב?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אכן ימים אלו אינם מסוגלים למשפט מול גוי, אבל כאשר המשפט הוא מול יהודי אין בכך משמעות, שהרי גם הוא מזלו לא משהו בימים אלו… אבל אינני יודע בודאות מי הבעלים של חברת הסלולר, יכול להיות שזה רק חברת בת של חברות גדולות של גויים בחו"ל…

שבת שלום

מקורות:

ראה בביאור הריטב”א והמהרש”א בתענית על הגמרא בדף כט,ב בה נאמר דין זה, ולמדו חז”ל שבימים אלו מזל הישראל גרוע ולכן לא כדאי לדון עם הגוי בדין בימים בהם מזל הישראל גרוע ממזלם, אך ישראל בישראל שמזל שניהם שווה אין שום מקור וטעם לאסור בימים אלו.