סגולתו של האדם שמציל אנשים מלחטוא

שאלה:

כבוד הרב
החזרתי את אחי לדרך המלך ( שמירת שבת תפילין הכל כבדרך המלך מהמקום הכי לא מאמין הצלחתי להביא אותו ולקרב אותו )

יש לי שתי שאלות:
1: האם לדבר כזה יש שכר?
2: והאם זה נחשב מצווה?

תשובה:

שלום וברכה

שכרך הרבה מאוד! להציל יהודי מרדת שחת זה הדבר הכי נפלא שיכול להיות!

חכמים רשו על כך את הפסוק "אם תוציא יקר מזולל כפי תהיה", כלומר אדם שמציל אנשים מלחטוא, כביכול פיו נעשה כמו פה של הקב"ה, והברכות שהוא מברך יש להן סגולה להתקיים!

בהצלחה רבה.