האם מותר לחתן לתת יד לכלה לפני שהם מגיעים לביתם?

שאלה:

שלום לרבנים האם נכון לקים את המנהג ללכת יד ביד אחר החופה ומה מנהג ספרדים אשמח למקור תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

לענ"ד אין בעיה לתת יד לכלה גם לדעת הספרדים.

בספר בית חתנים (הגר”מ פנירי, ח”ב עמוד רצב) העיר שלכאורה אסור לחתן לגעת בכלתו עד שיגיעו לביתם. ומה שמנהג האשכנזים גם בדרך לחדר יחוד לתת יד לכלה, הוא משום שלא יהיה הפסק בין הברכות לחדר יחוד. אולם להלכה נראה כי מאחר שהוא כבר מותר בכלתו ואינו אסור שיחוד ובכל רגע יכול לכונסה לביתו, אין איסור בכך. וראה עוד כאן בנושא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה שיהיה מותר וכי לתת יד זה לא דרך חיבה פוק חזי שזוגות חילונים עושים זאת והרי זה ממש ראיה שזה דרך חיבה דרך (אגב שמעתי שהערוך השלחן צעק על מנהג זה לא יודע עם נכון עם תדעו אשמח למקור)