צליית כבד עם ירקות

שאלה:

שלום לכב' הרב,

האם מותר לצלות כבד יחד עם ירקות או שומן יחד באותו שיפוד ? (השואל ספרדי אם זה משנה)

תודה רבה !
נשמח למקורות בנושא

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הוא שלא להשתמש ברשת של הכבד לצליית כל דבר אחר, כיון שבלוע בה טעם של דם אסור. לאחר צליית הכבד יש לנקות את הרשת וללבן אותה עד שתאדים ורק אחר כך להשתמש בה לשאר דברים. אולם מעיקר הדין הדבר מותר, ובלבד, שהכבד יהיה על הרשת ממש, והירקות עליו או לצידו. ראה שו”ע יו”ד סי’ עג סעי’ ד. לכן למעשה יש להמנע כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי היטב, לכן הסברתי שבדיעבד מי שעשה כן אינו אוסר את הירק, ובלבד שלא יהיה מתחת לכבד, אבל השו"ע שציינתי כותב שנהגו להחמיר שלא לעשות זאת.