צפוי מדפים בנייר לפני פסח

שאלה:

שלום רב.
ארונות המטבח שלי מצופים פורמיקה. לפני פסח אני מנקה ומצפה בנייר. כך אמי נהגה ואני ממשיכה במסורת הזו מזה עשרות שנים. לדעתי אין צורך הלכתי לצפות בניר את המדפים.
א. האם זה נכון?
ב. האם צריך בכל זאת להמשיך בכך בגלל המסורת?
ג. אם איני רוצה להמשיך במנהג זה האם עלי לעשות התרת נדרים?
בכבוד
רבקה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש פורמייקה וזה עשוי טוב ואין חריצים אין בזה באמת צורך הלכתי, אבל לטעמי זה מאוד חשוב לחינוך הילדים, שיראו את הזהירות הרבה מכל משהו חמץ, זה נותן אוירה ורצינות מתאימה בענין, ואפילו חגיגיות מסוימת… אין צורך בהתרת נדרים.