משכיר דירה שמעוניין לבנות על חלק המושכר ולגרום לו הפרעות בנייה

שאלה:

שלום וברכה.
בבניין בעל 2 קומות שתיהם בבעלות בעל הבית שגר בקומה השנייה .האם בעל הבית יכול להוסיף קומה שלישית בלי אישור השוכר? האם מותר לו להציב פיגומים במרפסת הקומה הראשונה? אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר אינו רשאי להתחיל בעבודות בנייה בבניין ולגרום הפרעה לשוכר, אלא אם כן קיבל את רשות השוכר, או שימתין עד סוף זמן החוזה ויודיע לו על כך, כדי שהשוכר יחליט האם להמשיך לגור שם או לא.

בהצלחה.

מקורות:

פוסקי זמנינו דנו כאשר שכן אחר התחיל בעבודות שנייה בבניין, וגורם הפרעה לשוכר, האם השוכר יכול לבטל את חוזה השכירות, או להפחית מתשלום השכירות. או שהשוכר צריך לשאת בנזק. הנידון תלוי בסימן שי כאשר חלתה הבהמה לזמן מסויים ויש קושי בהליכתה, שההפסד הקושי על השוכר, וכמו כן הפרעה של שוכר במושכר כשיכול לדור בדיעבד ההפסד על השוכר. אמנם כ"ז דוקא כאשר החולי הגיע מעלמא, אבל אם הוא עצמו הביא עליה את החולי, או שהביא בהמה שידע שתהיה חולה, המקח בטל כדברי הנתיבות שם ס"ק א. כמו כן אם הפרעת הבנייה מגיע מהשוכר עצמו יכול השוכר לבטל את המקח. ועל כן אסור למשכיר לעשות כן בלי רשותו.