הילדים בצהרון אינם רוצים לברך

שאלה:

קשה לי לברך עם הילדים בצהרון ברכה אחרונה כי הם מאוד מופרעים. לברך איתם בכח?

תשובה:

שלום רב,

הילדים הללו אם הם בגיל חינוך חייבים בברכה רק מצד חינוך. כלומר, ההורים החייבים בחינוך ילדיהם צריכים ללמד אותם לברך. אולם חינוך לעולם לא יועיל כשמברכים איתם בכוח בהגדרתך. לכן, אם זו הסיטואציה, אין טעם לברך איתם ולהמאיס עליהם את הברכות. ניתן רק לנסות לעשות את זה בנועם, מבצעים, או לא יודע בדיוק מה אבל ודאי לא בכוח.

הרבה הצלחה