האם ניתן להציע לעובד פחות מהמחיר המקובל?

שאלה:

רציתי לדעת האם ראובן יכול להציע לשמעון שכר שכיר פחות ממנהג המדינה בידיעה ששמעון יסכים על שכר כזה?

תשובה:

שלום רב,

מדוע לא? כל סכום שהוא מוסכם על שני הצדדים מחייב אותם ותו לא. המנהג המדינה יכול להיכנס באופן שלא קבעו ביניהם כלום, או כל סיכום לא ברור שנעשה המנהג יכול לחייב. (אגב לגבי גובה השכר יתכן שאף המנהג הרגיל אינו מחייב, אלא רק כפחות שבפועלים – כלומר, המחיר הנמוך ביותר שנוהגים לשלם, ולא המחיר הממוצע – ראה חו"מ סי' שלב ובקצוה"ח שם).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מתנים ביניהם שיתן פחות משכר מינימום, לפי חוקי המדינה התנאי בטל. אמנם בבתי דינים מתחשבים בתנאי, ואין המעביד חייב לשלם יותר ממה שהותנה ביניהם. כדין כל תנאי שבממון קיים.
    בהצלחה.