דילוג בסיום התפילה לממהרים לעבודה

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
בקדושה דיוצר האם צריך להרים רגלים כדרך קדושה של עמידה כשאומרים קדוש קדוש קדוש ?
ושאלה נוספת בבית כנסת שליד ביתי יש מניין של פועלים שבערך בשבע כולם הולכים לעבודה מתפללים בנץ או אחריו הבעיה שלי היא שלדוג בבית יעקב מדלגים על הכל אומרים היום יום וכו הושיענו וקדיש
ובקורבנות שאחר עמידה אומרים רק תנא דבי אליהו ואומרים קדיש…
האם מותר לעשות את זה או עדיף לגמרי לדלג ולא לעשות כלום אם גם ככה זה אפילו לא חצי מהתפלה שאמורה להיות…?

תשובה:

שלום וברכה

בקדושת יוצר אין צורך להתרומם, היא נאמרת בישיבה ונקרא קדושא דמיושב.

בבית יעקב כו', העיקר לומר שיר של יום וכמו בנוסח אשכנז, ואם אין להם זמן לומר הכל יאמרו את זה, וישתדלו להשלים אחר כך. אבל אין לדלג פיטום הקטורת. לכתחילה לא ידלגו בכלל, זה לוקח בסך הכל עוד 2 דק'…