אדם חשוב שמצא אבדה בלילה

שאלה:

יש להסתפק אם מצא בלילה ואין לו בזיון, אבל להשיב צריך לטפל בלילה וביום, האם זה דומה למש"כ בשו"ע (סי' רס"ג סעיף ב') דבמצא בשדה וכו', או התם הרי סו"ס בשדה חייב לגמרי, משא"כ בנידון דידן הרי במצב שהוא חייב לגמרי בלילה, וביום הוא לגמרי פטור.

תשובה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

שאלתך הגיעה בפני לומדי בית המדרש ובני החבורה שליט"א אמרו שנראה להם ששאלתך תלויה במחלוקת הרמב"ם והרא"ש לגבי מצא בשדה ואינה לפי כבודו בעיר, כמו כן יחלקו במצא בלילה. וכעין זה מצינו בשו"ת משנה הלכות חלק ה סימן רפו ד"ה ועוד בו דכ' שם דאם מצא ביום א"צ להמתין עד הלילה משמע דאם מצא בלילה חייב להחזיר ואפשר דאיירי בכה"ג שלא יתבזה ביום.

בהצלחה.