מכונת גילוח כשרה

שאלה:

רציתי לדעת לגבי מכונת גילוח. לא מעט פעמים אני שומע שיש מכונות גילוח "כשרות". מה השוני בין מכונת גילוח רגילה ואיכותית לעומת מכונה "כשרה"? האם כשהרב עובדיה נתן התר להשתמש במכונת גילוח הוא הדגיש שזה יהיה באופן שכשר? אשמח אם כבוד הרב יעשה סדר בדברים, תודה.

תשובה:

שלום וברכה

יש מכונות עם סכין כפול שמושך את העור ומשחית את הזקן. עיקר הנקודה שרק אם השערה נחתכת בפעולת מספרים ולא בפעולת סכין ואינה משחיתה עד השורש, מותר להשתמש. אינני בקי בעצמי לבדוק מכונות ולהעיד על כשרותן, אולם אני מכיר חנות בשם החץ ברח' ירמיהו בירושלים שמוכרים מכונות שנבדקו על ידי רבנים ואושרו לשימוש, תוכל לפנות אליהם לשאול על הדגם ולקנות בכל מקום שתחפוץ. כמו כן יש מכונות גילוח בהכשר של הרב מרדכי גרוס שניתן לקנותם בכל מקום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זאת אומרת שלמרות שחלק מהציבור משתמש במכונת גילוח, יכול מאוד להיות שחלקם משתמשים במכונות שעושות עבודה בדיוק כמו סכין?