מילגה מהת"ת שניתנה אחרי הנישואין

שאלה:

שלום וברכה,

שאלה בנוגע למלגה הנהוגה בת"תים בישיבות:

כשלמדתי בישיבה היה נהוג לתת לכל חתן מלגה של 2000 ש"ח.
בעת נישואי לפני מספר שנים הת"ת היה במצוקה כספית באותה עת ומספר גדול של חתנים לא קיבלו את המלגה.
לאחרונה פנו אלי מהנהלת הת"ת שברצונם לתת לי מלגה הואיל ובזמנו הייתי מאלה שנרתמו להצלחת הת"ת. ואכן קיבלתי 1000 ש"ח שזה מה שהיה באפשרותם לתת.

השאלה היא האם כסף זה שייך לי או לאבי, שהרי המלגה נועדה בדרך כלל לקניית לבוש וכד' לצורך החתן, אך מצד שני גם כדי להקל על ההורים בהוצאות החתונה?

תשובה:

שלום וברכה,

המלגה נועדה עבור עזרה לחתן, והרי היא של החתן, ולכן גם אחרי החתונה המלגה שייכת לחתן. למרות שאם הייתה מתקבלת בתקופת האירוסין היה מגיע הנאה עקיפה להורים, עובדה זו לא מגרעת את בעלותו של החתן מהמלגה.

בהצלחה.