שאלות בדיני שבת

שאלה:

1. האם מותר להרים בשבת שרשרת שמצאתי במקום שיש עירוב?
2. מה מברכים על ממתק בשם בונבון?
3. האם יש איסור יצירת קצף בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אם השרשרת שלמה וראויה לשימוש היא אינה מוקצה.
  2. ברכתו שהכל.
  3. מותר לעשות קצפת בשבת, ראה בס’ ארחות שבת פרק טו סעי’ כח, לגבי קצץ מסבון נוקשה כתבו הפוסקים שאסור משום נולד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אני צודק אז כוונת הרב היא להזליף קצף מוכן ולא ליצור קצף. וכיוון שהשאלה הייתה על יצירת קצף אז אולי מי ששאל הבין את התשובה לא נכון וכדאי לעדכן אותו.

  2. בס' הנ"ל מתיר גם את יצירת הקצף, כאשר מדובר במשהו נוזלי שעל ידי יציאתו מהכלי נעשה קצף, עיי"ש. זה אכן חידוש אבל כך כתבו.