בשר וחלב בתנור

שאלה:

שלום
שמו עוף ישירות על תבנית של תנור.ובישלו אותו עליה. חלפו כעת יותר מ 24 שעות.
עכשיו,רוצים לשים בתוך תבנית אלומניום פיצה ותבנית האלומיניום יושבת על תבנית העוף (שעברו עליה יותר מ 24 שע כאמור)
מותר? נוהגים כספרדים.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהמאכל החלבי אינו על התבנית עצמה, אלא היא משמשת לה רק כרשת, ניתן לעשות זאת באופן הבא: מנקים את התנור והתבנית יסודי, ואחרי 24 שעות שלא היה בשימוש מפעילים אותו ריק על חומו המירבי חצי שעה, ואחר כך ניתן להקל להניח את התבנית החלבית. אבל לכתחילה אין לעשות זאת בשום אופן, בכלל לא מומלץ להשתמש באותו תנור לחלבי ובשרי למרות התהליך הנ"ל. כמו כן כדי להחזיר את זה לשימוש בשרי צריך תהליך דומה.